DECKING OD DRVETA

Upotrebljava se za oblaganje površina oko bazena, vrtova, trijemova, terasa i slično. Drvo za vanjsku namjenu ima čvrstu strukturu te je otporno na truljenje i insekte, pri čemu ga ne treba tretirati različitim kemikalijama. S vremenom drvo dobije srebrnastu patinu te izgledom oplemenjuje svaki prostor. Drveni decking izrađuje se od različitih vrsta drveta, uglavnom egzotičnih kao što su IPE, massarandubacumaru ili garapa i dolazi u različitim profilima i dimenzijama daske. 

U ponudi imamo i 
decking od termo obrađenog jasena. Procesom termičke obrade drvo mijenja boju (tamni) te postaje otpornije na vlagu i vremenske utjecaje. Trajnost termoobrađenog drveta je dulja jer se prilikom obrade na 212 
°C raspada kemiceluloza koja je glavni izvor hrane organizmima koji doprinose truljenju drveta.  Termoobrađeno drvo ima veću stabilnost nego termički neobrađeno drvo te manje ispušta i veže vlagu. Moguće ga je dobiti u daskama i modulima koji se slažu suhomontažno, principom puzzli. 

WPC DECKING

Wood polymer kompozitni decking  kako mu i naziv kaže, sastavljen je od 70% recikliranog drveta ili lako obnovljivog bambusa i 30% polimera. Drvo oblozi daje čvrstoću i stabilnost dok je polimer vezivni element. WPC podne obloge siguran su i trajan izbor. Sve daske su bez čvorova, potpuno jednake boje i dimenzija te ih je moguće dobiti u više različitih nijansi. Površina je oblikovana tako da sprječava klizanje. 

KATALOZI