PARKET

IZVRSTAN IZBOR ZA VAS

DVOSLOJNI PARKET

Dvoslojni gotovi parket sastoji se od dasaka manjih dimenzija, koje se mogu spajati plivajuće odnosno click sistemom ili punoplošno lijepiti ako je sistem spajanja pero-utor. Parket se sastoji od dva sloja drveta. Baza odnosno nosivi sloj može biti šperploča, HDF ploča ili elementi smreke, breze, ili topole. Gornji sloj izrađen je od plemenitog drveta, najčešće hrasta debljine 3,5-4 mm. U većini slučajeva ovi parketi su gotovi odnosno tvornički obrađeni – brušeni, bajcani i uljeni ili lakirani UV lakom u 6 do 7 slojeva. 

Dvoslojni parketi zbog tanjeg presjeka imaju izvrsnu toplinsku provodljivost te su otporni na temperaturne razlike pa su samim time pogodni za podno grijanje. Zbog manjih dimenzija dasaka cjenovno su povoljniji ali izgledom konkuriraju parketima višeg cjenovnog razreda.   

STABILNOST I TRAJNOST
TROSLOJNI PARKET

Kako im naziv kaže, sastavljeni su iz 3 elementa odnosno sloja. Gornji sloj odnosno gazna površina izrađena je od plemenitog drveta debljine između 2,5 i 4,5 mm. Izvedbe gornjeg sloja, tzv. lamele najčešće su iz hrasta, a koriste se i druge vrste drveta kao što su jasen, bukva, javor ili orah. Srednji i donji sloj sastoje se od elemenata mekšeg drveta poprečno složenih i međusobno zalijepljenih te čine bazu parketa i daju mu potrebnu dimenzijsku stabilnost. Ovi parketi se mogu ugrađivati click sistemom na odgovarjuću izolacijsku podlogu ili se mogu punoplošno lijepiti. 

Ako ste se odlučili za troslojni parket, vrstu drveta i boju, nudi vam se još jedan izbor.  Prema izvedbi površinskog sloja, troslojne parkete možemo dodatno podijeliti na trolamelne (eng. 3 strip) ili jednolamelne (eng. 1 strip) parkete. Ovdje je važno napomenuti da se ne radi o tehničkom pitanju jer obje varijante pružaju ista svojstva. Izbor ovisi o vizualnom dojmu te preferencijama pojedinca. 

IZVRSTAN IZBOR ZA VAS

MASIVNI PARKET

Iako su danas manje zastupljeni i dalje predstavljaju iznimnu vrijednost
u svijetu podova. Proizvode se u debljinama od 18 do 22 mm
te ih je moguće dobiti i u sirovoj varijanti i kao takve obrađivati nakon polaganja.

Među masivnim parketima iz naše kolekcije Solid zastupljene su i egzotične vrste drveta kao što je tikovina ili merbau. 

PARKETI NA AKCIJI

Pronađite parkete po svojoj mjeri