SOBNA VRATA

Sobna vrata su jedan od ključnih elemenata svakog prostora. Iako ih često uzimamo zdravo za gotovo, ona imaju značajnu ulogu u estetici i funkcionalnosti doma. Vrata su investicija koja traje godinama, stoga je važno izabrati ona koja zadovoljavaju Vaše potrebe i ukus.  Sobna vrata dolaze u različitim oblicima i veličinama pružajući vlasnicima širok izbor opcija koje će se uklopiti u stil njihovog doma.

Najčešće vrste sobnih vrata:

Klasična ravna vrata

Jednostavno i elegantno rješenje. Lako se uklapaju u većinu intrijera i često se koriste u modernim domovima. Panti mogu biti vidljivi ili skriveni, a vratno krilo je moguće dobiti sa falcom ili bez.

Vrata sa staklenim panelima

Staklo može dodati dozu svjetlosti i prostranosti u Vašem domu. Vrata sa staklenim panelima često se koriste u dnevnim boravcima ili prostorijama iz kojih ne želite izgubiti komunikaciju sa ostatkom prostora

Klizna vrata

Sva sobna vrata moguće je dobiti u kliznoj varijanti. Klizna vrata su praktična i štede prostor jer se ne otvaraju prema unutra ili van. Odličan su izbor za manje prostore.

Novost u našoj ponudi

Sobna vrata su više od jednostavnih pregrada u prostoru; ona također imaju ulogu u funkcionalnosti i sigurnosti vašeg doma. Novost u našoj ponudi su sobna vrata renomiranih proizvođača Kunex i JeldWen

Kao glavnu prednost ističemo vrhunsku kvalitetu proizvoda koje izrađujemo točno po mjeri. Uz stručno savjetovanje i prodaju nudimo i ugradnju vrata sa garancijom. 

Na što paziti prilikom kupnje

Prilikom kupnje vrlo važno je razmotriti i aspekte poput zvučne izolacije, sigurnosti i praktičnosti. U ponudi imamo dvije vrste ispune, a to su cjevasta iverica i kartonsko saće. Vratno krilo izrađeno od cjevaste iverice omogućava bolju zvučnu i toplinsku izolaciju te je robusnije od vratnog krila ispunjenog kartonskim saćem. Iako su cjenovno povoljnija, nedostatak vratnih krila izrađenih od kartonskog saća je najviše zvučna izolacija koja je, posebice u prostorima manje kvadrature od izuzetne važnosti. 

Završna obrada vratnih krila može biti lak ili CPL (Continuous Pressure Laminate). CPL vratna krila izrađuju se od iverala ili MDF-a na koje se nanosi tanki sloj plastike koji se lijepi na površinu vrata. Takav sloj može imitirati drvo, metal ili kamen, a najveća prednost mu je izuzetno lako održavanje te otpornost na grebanje. CPL vrata najčešći su izbor za opterećene prostore ili apartmane.

Da bi se postigao glatki i sjajni izgled, vrata se mogu prekriti i slojem laka. Lakirane površine obično imaju bogatiju i prirodniju teksturu te luksuzan izgled.