Priprema podloge za ugradnju LVT podova

Na kvalitetu ugradnje vinilnih podnih obloga utječe vrsta i kvaliteta podloge na koju se ugrađuju. U slučaju da podloga nije ravna treba je izravnati uz pomoć mase za niveliranje. Ukoliko se podna obloga ugrađuje na neravnu podlogu, sve nepravilnosti odrazit će se na nju. Osnovna površina mora biti čista, bez prašine, suha, normalne poroznosti i bez dodatne kemijske zaštite. 

DRVENA PODLOGA: Pobrinite se da podloga nema vidljivih, ispupčenih čavala. Pričvrstite sve olabavljene daske. Daske i spojevi moraju biti izravnati uz pomoć mase za izravnavanje, a otvoreni spojevi moraju biti zapunjeni. 

BETONSKA KOŠULJICA: Za popunjavanje raspuklina koristite masu za izravnavanje. Vlažnost betonske košuljice ne smije prelaziti 2,0%, a za anhidridne estrihe 0,5% U slučaju da postoji podno grijanje vlaga ne smije prelaziti vrijednost od 1,8% a u anhidridnoj košuljici 0,3% 
Vinilne ploče možete polagati na toplovodno podno grijanje ugrađeno u estrih. Temperatura podnog grijanja ne smije prelaziti 28 stupnjeva. 

KERAMIČKA PODLOGA: Upotrijebite masu za izravnavanje da se spojevi izravnaju sa visinom pločica. Savjetujemo vam da dodate još jedan sloj mase za izravnavanje. Suhu masu izbrusite i uklonite svu prašinu.  

PODLOGA IZ DRVENIH VLAKANA: Ako koristite MDF ili OSB ploče, ovakvu podlogu morate pripremiti barem 24 sata prije ugradnje vinilne podne obloge. Impregnirane ploče nisu najbolja podloga jer sprječavaju apsorpciju ljepila. Dodatna upotreba mase za izravnavanje se preporuča ali nije neophodna. 

PODLOGA ZA PLIVAJUĆE POLAGANJE: Ispod ploča možete položiti zvučnu izolaciju namijenjenu za LVT podove pri čemu morate paziti da ne bude deblja od 1,6 mm. Izolaciju možete koristiti i kod podnog grijanja. 

PODJELI:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp