SPC vinili sa EIR površinom

SPC (Stone Plastic Composite) podovi postali su popularan izbor podne obloge zbog svoje izdržljivosti  i jednostavnosti održavanja. Međutim, jedan od ključnih faktora koji SPC podove čini atraktivnima je EIR završna obrada. Ova tehnologija omogućava reprodukciju prirodne teksture i izgleda drveta pruđajući vam estetski privlačne podove s brojnim prednostima. U ovom članku istražit ćemo što su EIR površine, kako su primjenjene u podnim oblogama te koje su njihove prednosti. 

 
Što su EIR površine? 

 EIR (Embossed In Register) površine predstavljaju inovativnu tehnologiju koja omogućava reprodukciju prirodnih tekstura i reljefa na površini SPC podova. Ova tehnologija omogućava da svaka daska podne obloge izgleda gotovo identično kao daska parketa. EIR površine koriste se za stvaranje autentičnog izgleda drveta, a primjenjuju se i kod drugih materijala poput kamena pločica i betona. 

Prednosti EIR površina u SPC podovima 

  1. Autentičan izgled i tekstura: Jedna od glavnih prednosti EIR površina je njihova sposobnost repliciranja prirodnih karakteristika drva. Ove površine imaju duboke ureze, čvorove i druge detalje koji svaku dasku poda čine gotovo identičnoj pravom drvu. Iako se radi o potpuno umjetnom materijalu, takav izgled unosi toplinu i dašak prirode u vaš prostor.
  2. Izdržljivost i održavanje: Unatoč svojoj autentičnoj teksturi, SPC podovi sa EIR površinama izuzetno su izdržljivi. Ako kod kuće imate psa, mačku ili bilo koju drugu domaću životinju, onda je SPC vinil parket ono što vam treba. SPC vinil je potpuno vodootporan i jednostavan za čišćenje, a njegova izdržljivost i otpornost na mehanička oštećenja, udarce i mrlje čine ga pravim izborom za svaki moderan dom.
  3. Jednostavna ugradnja: SPC podovi sa EIR površinom obično se ugrađuju jednostavnim click sistemom. Ukoliko ste vješt majstor, pridržavajući se pravila koje propisuje proizvođač ove podove možete ugraditi i samostalno štedeći vrijeme i novac
  4. Dizajnerska raznolikost: EIR tehnologija omogućava raznolike dizajnerske mogućnosti. Možete odabrati između različitih vrsta drveta, boja i dekora kako biste podove prilagodili uređenju interijera po svom ukusu.
  5. Hipoalergeni i prikladni za djecu: SPC podovi ne nakupljaju prašinu i alergene što ih čini idealnim izborom za svako kućanstvo. Dobro će podnijeti suživot sa kućnim ljubimicima, a zbog lakog održavanja idealni su za dječju igru. 
     

 

EIR površine izvedene na SPC vinilnim podnim oblogama stvaraju idealnu ravnotežu između estetike i funkcionalnosti.  Ova tehnologija omogućava vam da uživate u prirodnom izgledu drva bez brige o održavanju i trajnosti pa su ove podne obloge idealan izbor za svaki prostor.  

Posjetite naše izložbene salone i pregledajte cjelokupan izbor vinilnih podnih obloga uz jesenska sniženja i do 20% 

Pogledajte vinile na akciji

PODJELI:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp