Održavanje laminata, vinila i linoleuma

OPĆENITO 

Vašu podnu oblogu morate njegovati i održavati na odgovarajući način. U slučaju da Vam se izlije voda ili neka druga tekućina odmah je obrišite. Kod odstranjivanja tvrdokornih mrlja savjetujte se sa prodavačem parketa. 

Važan preduvjet za dug životni vijek podne obloge je povoljna klima u prostoriji sa temperaturom oko 20 °C i relativnom vlagom zraka od 50 do 60%. Ove uvjete možete pratiti uz pomoć elektronskog mjerača vlage ili vremenskog sata (posebno važno u vrijeme sezone grijanja). Optimalnu relativnu vlažnost zraka možete održavati električnim aparatima za vlaženje zraka. 

Najveći neprijatelji podnih obloga su voda i pijesak. Pod možemo očistiti metlom, usisavačem ili vlažnom krpom koja ne smije biti previše mokra.  

Za svakodnevno održavanje upotrebljavajte sredstva za čišćenje podnih obloga i pri tome pratite priložene upute. 

Nečistoće kao što je npr. pijesak čistite usisivačem sa mekim nastavkom, mekanom metlom ili krpom. Na ulaze namjestite kvalitetan otirač koji će spriječiti unošenje pijeska na podnu oblogu. Noge stolova, stolica i ostalog namještaja koji kotačićima pritišću podnu oblogu zaštite filcanim jastučićima. Jastučiće zalijepite, nemojte ih pričvršćivati čavlićima. Namještaj podignite i prenesite, nemojte ga vući po podnoj oblozi.  

PODJELI:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp